Data: 2000-12-07 18:55:21
Temat: Re: Bigos
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
ostry <o...@e...com.pl> wrote:
> >
> > Mam pytanie: czy osmego dnia ten bigos sam nie wyjdzie z lodowki?:))
>
> Wyjść zapewne nie wyjdzie, sądząc z przepisu jest to bigos baaaaaaaaardzo
> ekskluzywny
> Natomiast znowu mnie zastanawia mania dodawania wina jak leci ( jakiś czas
> temu też w przepisie ktoś dodawa" wino ) - taka dziwna moda ??? Bo trochę
> tego nie rozumiem - ponadto jeśli mamy dodać do potrawy wino np. czerwone to
> wątpię aby chodzi"o o sikacze Cambras czy Sofia. A w takiej sytuacji sam
> zakup wina może kosztować tyle co wszystkie pozosta"e sk"adniki.
W dawnych przepisach na bigos znajdujemy raczej madere niz czerwone
wytrawne. Mnie sie wydaje, ze cerwone wytrawne nie bardzo do bigosu
pasuje.
Wladyslaw
|