Data: 2002-01-02 10:56:21
Temat: Re: Bigos
Od: PatryCCCja <k...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Radek wrote:
> Anka ,hie dodawaj więce koncentratu.Kup rano głowke białej
> kapusty,poszatkuj, ugoyuj osobno i dodaj do bigosu. Bedzie ok.
o, dobry pomysl.
a oja mama - poniewaz patrynia za mlodu nie cierpiala rzeczy kwasnych -
dopacowala do perfekcji robienie lagodnie-kwasnego bigosu.
zeby ten kwas byl taki 'aksamitny' dorzuca do niego zasmazke z maki. tyle
ze tu nie tyle ta maka jest wazna co odpowiednia ilosc tluszczu - czym
wiecej tym kwas subtelniejszy (no, nie przesadzajac oczywiscie).
a zasmazke mama robi tak: make rumieni na suchej patelni, dolewa oleju tyle
zeby cala maka byla wilgotna (zrobi sie taka duza kluska), a nastepnie
rozprowadza woda lub woda z bigosu i fru do bigosu.
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|