Data: 2003-09-17 09:57:04
Temat: Re: Bigos {Re: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV}
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 17 Sep 2003 10:54:39 +0200, Magdalena Potocka
<m...@n...wp.pl> wrote:
>>Wrocławiu
>
>a'propos Wrocławia:
>
>odbył się we Wrocku ostatnio zlot pewnej grupy, na którym moja mama
>podała pyszny bigos... Ale sekret to już ona Wam zdradzi, jak wróci z
>... Kołobrzega :-) Powiem tylko tyle: ortodoksyjni pożeracze bigosu,
>którzy twierdzą, że bez mięsa to już nie bigos, nawet nie zorientowali
>się, że w tym bigosie faktycznie nie ma ani kawałka mięsa...
moja Mama tez taki robila z tym samym efektem...moze to cale
mieso w bigosie nie robi nic...za to bigos "robia": grzybki,
sliwki, ziele ang/pieprz, wino czerwone?
trys
K.T. - starannie opakowana
|