Data: 2004-02-29 15:07:25
Temat: Re: Bigosik :)
Od: "Marianka" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>Hej!
Cieszę się, że Twój bigosik Ci smakuje. Najlepsze są te z "historią". Mój
pochodzi też z przepisów "rodowych"... U nas jednak nie płucze się kapusty, bo
wypłukuje się wtedy wszystkie jej wartości, gdy jest za kwaśna, to dodaje się
kapustę słodką. Nie daję cebuli, pewnie dlatego, że cebula szybko się psuje, a
u nas bigos gotuje się w dużych ilościach ... i najlepszy jest wtedy, gdy się
kończy... Podstawa, to zamrażanie... dlatego bigos robię wtedy, gdy jest mróz...
Do jedzenia nadaje się wtedy, gdy co najmniej 3 razy jest grzany i zamrażany...
na balkonie... Do bigosu nie daję też kiełbasy, tylko różne rodzaje mięs.
Jak widzisz, moja potrawa dużo różni się od Twojej, a też nazywana jest u nas
bigosem... Pozdrawiam! Marianka
>
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|