Data: 2001-05-29 16:54:40
Temat: Re: Biszkopt...
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: Jerzy <0...@m...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, May 28, 2001 11:22 PM
Subject: Re: Biszkopt...
> Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> > Diabel je wie.
> Gucio prawda. Nie "owijaj w bawełnę".
> Ten przepis jest pochodzenia niemieckiego, Poznaniacy też powinni go
> potwierdzić, może i Ślązacy?
> pozdr. Jerzy
Jam Poznanianka z dziada pradziada ale o takim ciescie nie slyszalam nigdy
do czasu, gdy sie dowiedzialamn, ze to dosc popularny wypiek wsrod
Amerykanow (choc w tej kwestii moze sie myle, nie bylam za Wielka Kaluza
osobiscie). A znasz oryginalna nazwe - Engelessen ??? czy cos zupenie z
innej bajki ???
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|