Data: 2007-04-24 17:31:27
Temat: Re: Biszkopt
Od: "R@blinka" <r...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Chociaż próbowałam już robić biszkopty na różne sposoby i
>> fakt jest faktem - biszkopty z całymi jajkami wychodzą jakby
>> mniej pulchne...
>
> Nooo i tuuu pies pogrzebaaaany...
> Biszkopt puszystym ma być! ;-)))
Jest puszysty, ale wydaje mi się że nieco mniej niż te
ubijane oddzielnie i w związku z tym raczej nie polecam na
tort, bo taki za ścisły ten biszkopt wychodzi. Polecam
natomiast jako szybkie ciasto bo np. goście jadą...
Można również dodać posiekane lub zmielone orzechy i wtedy
jest naprawdę super. Albo na wierzchu ułożyć ćwiartki
obranych jabłek i posypać cynamonem, albo trochę połówek
śliwek węgierek albo pokrojony rabarabar... Pycha :-)
Mi się kiedyś zdarzyło przygotowaywać takie ciasto (wersja
orzechowa) godzinę przed przyjazdem gości i nawet zdążyło
ostygnąć a goście byli zachwyceni i nie mogli uwierzyć że to
takie proste ciasto i takie pyszne :-)
|