Data: 2003-10-26 16:00:08
Temat: Re: Biszkopt czekoladowy wg Anety Baran [P] +opinia
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 26 Oct 2003 15:20:55 GMT, Waćpanna lub Waćpan *Aneta Baran*, w
wiadomości news:<bngoon$5c3$1@sunnews.cern.ch> zawarł, co następuje:
> Przyznaję, że trochę jestem zaskoczona, bo mnie ten biszkopt wychodzi puszysty
> i ciasto absolutnie nie jest aż tak gęste. Może to różnica w wielkości jajek
> -- zawsze biorę 5 duuuużych, jak największych ;-) Mąkę przed dodaniem
> przesiewam. Po wmieszaniu czekolady do żółtek mam coś w rodzaju gęstego kremu
> czekoladowego, po dodaniu mąki ciasto wprawdzie gęstnieje, ale mikser sobie z
> tym radzi bez specjalnego porykiwania.
> Aha, moja tortownica ma 25 cm średnicy, zazwyczaj udaje mi się tort przekroić
> na 3 części.
a to dziwne... mnie to w ogóle nie chciało urosnąć... może kwestia
czekolady? nie mam pojęcia no...
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|