Received: by 10.52.71.82 with SMTP id s18mr1131613vdu.9.1352071013703; Sun, 04 Nov
2012 15:16:53 -0800 (PST)
Received: by 10.52.71.82 with SMTP id s18mr1131613vdu.9.1352071013703; Sun, 04 Nov
2012 15:16:53 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
!eu.feeder.erje.net!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!209.85.216.88.MISMATCH!c7no
6516175qap.0!news-out.google.com!gf5ni18188417qab.0!nntp.google.com!c7no6516167
qap.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Sun, 4 Nov 2012 15:16:53 -0800 (PST)
In-Reply-To: <1usz8fxp8nzkb.1sdig389c6fct$.dlg@40tude.net>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=31.182.173.79;
posting-account=ZcysqQoAAAD2tKN9mQ6s-nDaS4c9I9sr
NNTP-Posting-Host: 31.182.173.79
References: <1usz8fxp8nzkb.1sdig389c6fct$.dlg@40tude.net>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <6...@g...com>
Subject: Re: Błyskawiczna pyszność na śniadanko.
From: k...@g...pl
Cc: i...@g...pl
Injection-Date: Sun, 04 Nov 2012 23:16:53 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349458
Ukryj nagłówki
W dniu piątek, 2 listopada 2012 02:08:41 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
> Oswajam mikrofal�wk�.
> Wstawi� do mikrofali (POD SPECJALN� POKRYW� do mikrofali, �eby para
kuchenka mikrofalowa to nie jest dobra rzecz. znalazlem taki opis:
Sercem mikrofali jest tzw . magnetron wytwarzający prąd zmienny. Wysoka częstotliwość
zmian biegunów w polu energomagnetycznym zmusza cząsteczki zawarte w pożywieniu -
szczególnie dipole wody, ale również aminokwasy, lipidy i białko - do ciągłej zmiany
położenia do kierunku pola. To znaczy oscylują tam i z powrotem do 2,5 miliarda razy
na sekundę i wywołuje ciepło tarcia. I dlatego powstały wątpliwości, czy w tym cyklu
nie zmieniają się pod ich wpływem niekorzystne struktury komórkowe pożywienia.
Prof. dr B.H.Blanc z Uniwersytetu Biochemii w Lozannie i drH.U. Hartel stwierdzili po
badaniach ze posiłki przygotowywane w mikrofalach są szkodliwe, dla zdrowia wywołują
m.in. zmiany we krwi, powodują wzrost poziomu cholesterolu, spadek poziomu kwasu
foliowego należących do grupy wit.B. Ponadto niemiecki Instytut do spraw
Promieniowania Federalnego Urzędu Zdrowia (BGA) na podstawie analizy 16 opracowań
orzekł że promieniowanie wywołuje m. in:
- Zaburzenia procesów enzymatycznych
- Zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy i nadnerczy oraz zaburzenia pracy hormonów
- Zmiany w składzie poszczególnych składników krwi, i ich oddziaływaniu.
- Rozrost komórek krwi i zmiany w chromosomach.
- Zmętnienie soczewki oka ( zaćmę)
-Zaburzenia w oddziaływaniu składników krwi w mózgu.
Stwierdzono, iż inicjuje ona procesy kancerogenne ( rakotwórcze ). Jako ciekawostka
woda podgrzana w mikrofalówce nie wywołuje kiełkowania zbóż. Warto sprawdzić.
mialem kiedys taka kuchenke, ale juz dawno temu ja usunalem z kuchni, i nigdy nie
bede mial. nigdy nie ma pewnosci czy te fale nie wyplywaja zurzadzenia? niektorzy
twierdza ze z kazdej kuchenki przedostaja sie do otoczenia. a czlowiek z ponad 90%
sklada sie z wody... co sie dzieje pod wplywem takich fal w naszym organizmie?
|