Data: 2001-09-09 12:03:50
Temat: Re: Brokul
Od: "Kasia Orzeł" <k...@r...net.eu.org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Soli lepiej dodawac na koncu to nie straca kolorku pozdrawiam kasia
Użytkownik "Zowisia" <z...@n...spam.poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:9n8o13$icr$1@news.onet.pl...
> "SEbek" <s...@w...pl> napisał(a):
> > Postanowilem sprobowac brokula. Ale nie wiem jak go sie gotuje. Moze
mnie
> > ktos poratowac jakims przepisem.
> ----
> sie go myje, dzieli/nie dzieli
> wrzuca do osolonego i lekko poslodzonego wrzatku
> LODYGAMI W DOL !!!!
> i gotuje sie on tam (kwiat sie gotuje szybciej, wiec
> wystarczy jak jest na gorze) kilka minut moze ok. 12 ....
> ostrym nozem sie sprawdza czy juz (ma wchodzic
> ten noz z lekkim oporem)
> lodyga ugotowanego b. powinna byc calkiem przezroczysta
> ale twardawa;
> a do tego buleczka tarta podpieczona na sucho
> na patelni i potem do niej maslo,
> albo w ogole elegancja: sos beszamelowy
> (ksiazka kucharska albo archiwum grupy).
> :))
>
> --
> Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >
>
>
|