Data: 2005-02-13 12:59:47
Temat: Re: Brukselka
Od: konradus <m...@k...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
k0m0r wrote:
>> Na jakiś czas zostałem słomianym -
>> jak gotować brukselkę, ile czasu?
> Do miekkosci, do miekkosci... ;)
Witam! I tu sie nie zgodze... ;-) Jestem fanem brukselki od ponad 30 lat i
uwazam, ze powinna byc lekko twarda. Zalezy tez jaka jest srednica glowki,
bo te mniejsze, wiadomo, sa zawsze bardziej miekkie... A srednica jest
bardzo wazna - mniejsze sa delikatne w smaku, a wieksze bardziej
brukselkowo-gorzkie... ;-) Kiedys bylem swiadkiem sortowania brukselki na
export, chyba Niemcy(?) zazyczyli sobie tylko glowki brukselki "nie
mniejsze niz" i "nie wieksze niz". I ja sie im wcale nie dziwie...
Pozdrowienia dla brukselkomanow!
konradus
|