Data: 2006-04-01 12:13:26
Temat: Re: Brukselka i co jeszcze?
Od: "weni" <o...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e0ittf$mko$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Dominika" <b...@p...onet.pl> wrote in message
> news:e0isu0$23c$1@news.onet.pl...
>
>> Ja gotuję brukselkę tak samo jak kalafiory czy brokuły, w wodzie, do
>> której wsypuję łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli, następnie po odcedzeniu
>> polewam masłem ze zrumienioną tartą bułką. Zresztą tak samo przyrządzam
>> pory. Smacznego. D.
>
> A ja - mrożoną przez siebie fasolkę szparagową...
***
Tak jest...i z fasolka i brukselka tak robie...
Bardzo smaczne.
A pory to raczej tylko do zupy daje.
:-)
|