Data: 2006-03-15 16:08:46
Temat: Re: Brytfanna
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:dv8vbp$grq$1@proxy.provider.pl...
> A w ogóle, w czym Wy dusicie najchętniej mięsa? Może są jakies nowe
> możliwości, o których nie mam pojęcia :-).
>
Wieksza ilosc, np z 3kg szynki to dusze/pieke w piekarniku w 'piekarniku
foliowym'.
Zrazy zawijane, inaczej rolady z wolowiny, na duzej patelni? /taka patelnia
z ogromna kopulasta pokrywa, jak u Maklowicza/ zeptera. Ale zepter ma jedna
wade /trudno cos przypalic/, czasem zatesknie do troche przypalonego miesa i
wyciagam czarna brytfanne, trzeba stac przy kuchni i pilnowac, ale sos
zdecydowanie smaczniejszy niz z zeptera.
Pozdr
maf
|