Data: 2006-06-20 12:44:03
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami
Od: "Iwon\(k\)a" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:e78pj7$7lc$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Iwon(k)a" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:e78onh$4ap$1@news.onet.pl...
>> "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:e769d2$h3k$1@news.onet.pl...
>> (..)
>>> Pytanie jeszcze, co to znaczy "prawidłowo ugotować".
>>
>> tzn tak, zeby caly produkt osiagnal temp zabijajaca pozostajace tam
>
> tzn. jaką temparaturę? Jak to sprawdzić w warunkach domowych?
mozna sprawdzic na necie jesli chodzi o mieso, a jak sprawdzic
- wystarczy kupic termometr i wbic go cialo miesne ;))
http://whatscookingamerica.net/Information/MeatTempe
ratureChart.htm
http://www.allqa.com/HamburgerCooking.htm
> Pewnie durny ankieter się pytał, czy ktos je krwistego befsztyka i od razu
> "nie umie gotować", bo "za niska tem. w środku ięska". Tak samo pewnie
> zostaliby sklasyfikowani WSZYSCY Polacy, którzy choć raz przyrządzili
> tatara. No bo jedli SUROWE MIĘSO.
no niektorzy to nawet wlosnicy dostali jak sie najedli takim
tatarkiem.
iwon(k)a
|