Data: 2000-10-12 18:53:07
Temat: Re: Burito?
Od: Gruby. < boruta@icbleu-nospam.org>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 12 Oct 00 13:58:40 GMT, m...@b...pl (Monika Szymonska)
wrote:
>Pytanie dotyczy?o przepis?w na burito i skierowane by?o na list? kulinarn? a
>nie podr??nicz?, dlatego wszystkie (cho? bardzo ciekawe) znalaz?y si? troch?
>poza w?tkiem.
>
>Pozdrawiam podr??nik?w.
>Oczekuj? opinii kucharzy.
Wez placek kukurydziany albo pszenny ( wielkosci talerza)naloz na
niego np. gotowana wolowine poszarpane widelcem na drobe wlokna
(meksykanki nidgy nie uzywaja noza do gotowanej wolowiny), lyzke lub
dwie rozgotowanej fasoli , troche salsy do smaku ,zawin "w koperte" i
masz burrito.
Mozesz zastapic wolowine kurczakiem , wieprzowina(gotowana ,pieczona)
steak'iem (pokroj w drobna kostke), albo czym chcesz.Dodawanie
smietany to wymysl amerykanski - rodowici tubylcy zazwyczj tego nie
robia.
Art.(Gruby )
|