Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!lublin.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for
-mail
From: "blinko" <b...@n...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Burrito
Date: Sun, 1 Dec 2002 18:58:54 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 32
Message-ID: <asdil6$40p$1@news.gazeta.pl>
References: <asalvv$pj$1@news.tpi.pl> <asashk$opo$1@news.gazeta.pl>
<asbigq$ra7$1@opat.biskupin.wroc.pl> <asbiik$rb7$1@opat.biskupin.wroc.pl>
<asbl81$hrr$1@news.gazeta.pl> <asdemb$cnm$1@news.onet.pl>
<asdggf$rv6$1@news.gazeta.pl> <asdhma$unl$1@opat.biskupin.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.233.189.58
X-Trace: news.gazeta.pl 1038765543 4121 62.233.189.58 (1 Dec 2002 17:59:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 1 Dec 2002 17:59:03 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-User: blinko
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:136934
Ukryj nagłówki
Użytkownik "grzeszek" <g...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:asdhma$unl$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> >
> por favor przepisa na quesadilla ;)
>
1, zolty ser ucieram na grubo, nie na wiorki i odkladam ;)
2, piers z kurczaka albo z indyka (jesli chcesz quesadille z miesem, bo
podstawowa to sam ser) kroisz na malutkie kostki, takie troszeczke jak
skwarki w zasadzie bo nie za duze, podsmazasz to delikatnie, dlugo nie
trzeba bo w sumie one malutkie sa - zanim podsmazysz to ja je kolo pol
godzinki trzymam zalane sokiem z limonki (zwykle kupuje jedna, starcza soku
i do salsy, i do guacamole, i na zalewe do miesa) i posypane kolendra i
chili
3, czasem jak mnie najdzie to przed kurczakiem jeszcze podsmazam ze 2
pieczarki nie wiecej, bo daja fajny posmak, ale w nadmiarze troszke psuja
smak
4, ja na te 8 tortill kupiionych srednio male, zuzylem 2 piersi z kurczaka i
jakies 30 deko edamskiego
5, jak juz ci sie usmazy to pakujesz to w tortille i zapiekasz, kolo 180
stopni gora na samej gorze piekarnika przez mniej wiecej 5 minut z kazdej
strony, wtedy serek sie rozpusci, a jesli mieso bylo zimne juz to i mieso
bedzie ok
4, ja podaje zawsze z guacamole, salsa i jogurtem naturalnym
zycze smacznego..... co tam nie ma czego zyczyc, to po prostu jest tak
super, ze nie trzeba wspomagaczy ;))
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|