Data: 2002-12-01 17:58:54
Temat: Re: Burrito
Od: "blinko" <b...@n...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "grzeszek" <g...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:asdhma$unl$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> >
> por favor przepisa na quesadilla ;)
>
1, zolty ser ucieram na grubo, nie na wiorki i odkladam ;)
2, piers z kurczaka albo z indyka (jesli chcesz quesadille z miesem, bo
podstawowa to sam ser) kroisz na malutkie kostki, takie troszeczke jak
skwarki w zasadzie bo nie za duze, podsmazasz to delikatnie, dlugo nie
trzeba bo w sumie one malutkie sa - zanim podsmazysz to ja je kolo pol
godzinki trzymam zalane sokiem z limonki (zwykle kupuje jedna, starcza soku
i do salsy, i do guacamole, i na zalewe do miesa) i posypane kolendra i
chili
3, czasem jak mnie najdzie to przed kurczakiem jeszcze podsmazam ze 2
pieczarki nie wiecej, bo daja fajny posmak, ale w nadmiarze troszke psuja
smak
4, ja na te 8 tortill kupiionych srednio male, zuzylem 2 piersi z kurczaka i
jakies 30 deko edamskiego
5, jak juz ci sie usmazy to pakujesz to w tortille i zapiekasz, kolo 180
stopni gora na samej gorze piekarnika przez mniej wiecej 5 minut z kazdej
strony, wtedy serek sie rozpusci, a jesli mieso bylo zimne juz to i mieso
bedzie ok
4, ja podaje zawsze z guacamole, salsa i jogurtem naturalnym
zycze smacznego..... co tam nie ma czego zyczyc, to po prostu jest tak
super, ze nie trzeba wspomagaczy ;))
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|