Data: 2003-08-29 11:31:04
Temat: Re: CHINSZCZYZNA zza słupa
Od: Jo'Asia <j...@r...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kyllyan wystukała:
> Copyright :-))
> Paczkę mrożonych jarzyn ( mieszanki, najlepiej takie z kalafiorem )
Nie, najlepiej mieszanki chińskiej. Ma bambusa ;)
> W międzyczasie pierś z kurczaka lub inne mięso
> pokroić w paski nie grubsze niż 0,5 cm, wrzucić na rozgrzany tłuszcz,
> smażyć na ostrym ogniu tylko by zmieniły kolor (około 3 min ), dodać
> do jarzyn. 2-3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozprowadzić w 3/4
> szklanki wody, wlać do jarzyn, podgrzewać aż zgęstnieje, podawać z
> ryżem na klejąco.
Wszystko na odwrót. Kurczaka pokroić, zalać sosem sojowym i odstawić na
minimum pół godziny i dopiero potem obsmażyć!
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Stawiam interes na nogi - Niewidzialna Ręka (napis na murze)
|