Data: 2003-08-29 10:50:53
Temat: Re: CHINSZCZYZNA najprostsza (p)
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Chińszczyznę robię prawie identycznie, tylko najpierw podsmażam
mięso i jak
> jest prawie rumiane dorzucam do niego mrożone warzywa. Obsmażam
kilka minut
> i wlewam sos. >
>
> Z mięsem jest podobnie jak z jajkiem, najpierw robi się "na miękko"
a potem twardnieje. Z tym, że mięso zmięknie po raz drugi, a jajko
nie. Tyle, żeby mięso zmiękło po raz drugi wymaga długotrwałej obróbki
cieplnej. Dlatego w tego typu potrawach należy jak najkrócej mięso
poddawać obróbce cieplnej. U mnie to trwa nie dłużej jak 7 minut , 3
minuty obsmażanie i 4 duszenie w jarzynach ( około )
|