Data: 2004-02-08 13:14:39
Temat: Re: CIASTO NA PIEROGI
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 2004-02-07 at 14:21, Hanna Burdon wrote:
> > Ciasto na pierogi jest bardzo proste do wykonania: 3 szklanki maki
> > zalewamy szklanka wrzatku, dodajemy lyzke masla i szczypte soli,
> siekamy
> > nozem do momentu, kiedy przestanie parzyc lape, wtedy wyrabiamy
> recznie
> > do uzyskania elastycznej kuli. Proporcje przecwiczone, wychodza
> > idealnie. Z tej ilosci otrzymamy okolo 20 sporych pierogow.
>
> A co daje ciastu masĹo?
Ciasto nie wysycha tak szybko.
Czy moglabys, cytujac, zostawiac autora wiadomosci? Dosyc dlugo
zastanawialam sie, czy to do mnie, czy nie ;)
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|