Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!news.nask.pl!news.nask.
org.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.com!nnt
p.giganews.com!postnews.google.com!d15g2000prc.googlegroups.com!not-for-mail
From: Nickname unavailable <m...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cajun Meatloaf
Date: Thu, 17 Sep 2009 21:40:41 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 49
Message-ID: <6...@d...googlegroups.com>
References: <h8809f$gbn$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: 64.184.184.2
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1253248841 26626 127.0.0.1 (18 Sep 2009 04:40:41 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Sep 2009 04:40:41 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: d15g2000prc.googlegroups.com; posting-host=64.184.184.2;
posting-account=-cQI-AoAAAAZwg-4n3YtPLkmt6NrdW1i
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.4; en-US; rv:1.9.1.2)
Gecko/20090729 Firefox/3.5.2,gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324568
Ukryj nagłówki
On Sep 9, 3:36 am, Artur Fortuna <f...@p...pole.Reply-To.pl>
wrote:
> Zainspirowany pewnym cudnym serialem zapragnąłem zrobić opisywaną tam
> potrawę - Cajun Meatloaf (nie wiem jak się to tłumaczy na polski).
> W internecie jest trochę przepisów, ale czy ktoś zna jakiś sprawdzony?
>
> --
> FortArt
Prosze bardzo:
Cajun Meatloaf
Na patelni rogrzac
4 lyzki oliwy
dodac
1 papryczke jalapeno, posiekana bez nasion
1 szklanke posiekanej zielonej papryki
1 szklanke posiekanej czerwonej papryki
1 szklanke posiekanej cebuli
1 szklanke posiekanej naci selera
4 zabki czosnku
podsmazyc 5 minut i przelozyc do misy. Dodac
2 kawalki ciemnego chleba namoczonego w mleku i troche odcisnietego
1/2 kg mielonej wieprzowiny
1/2 kg mielonej wolowiny
2 jajka
1 lyzeczke soli
1 lyzke sosu sojowego
1 lyzeczke sosu maggi
1 lyzeczke skruszonego majeranku
1 lyzeczke skruszonego pieprzu
Wymieszac dokladnie, wyrabiajac jak ciasto. Przelozyc do 2 keksowek,
wyrownac wierzch. Natrzec 4 paski boczku ostra papryka po obu
stronach, ulozyc na wierzchu po 2 paski na keksowke. Zakryc szczelnie
folia aluminiowa, i wstawic na blasze do pieca. Piec okolo godziny w
temperaturze 150 - 160 °C az termometr wstawiony w srodek odczyta 77°C
albo wiecej.
Zrobic zasmazke z 1 lyzki masla i 1 lyzki maki, dodac sosu z keksowki
i tyle wody, zeby powstal gesty sos. Dodac odrobine wedzonej papryki w
proszku do smaku. Podac z salata z pomidorow, papryki, i posiekanej
kapusty.
|