Data: 1999-12-22 22:33:21
Temat: Re: Camembert i Brie...
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Pomysl jest swietny, tak jadlem pieczone kozie pol-suche serki
> tylko bez konfitury,
> natomiast nie wiem jak to zrobic z camember ktory w calosci ma dobre
> 12/14 cm srednicy????
Kup mniejsze. W Polsce sa dostepne camembert okragle i owalne o srednicy
okolo 8 cm (o ile mozna mowic o srednicy w przypadku owalu). W innych
krajach tez takie kupowalem, wiec chyba znajdziesz. Zreszta, nie probowalem
robic w tym ciescie kawalkow camemberta. Po wrzuceniu do frytury ciasto
dosc mocno sztywnieje, wiec moze utrzyma rowniez krojonego camemberta.
A co do konfitury : to jest cala esencja. W restauracji podajemy to jako
przystawke i naprawde ze wspolczuciem patrze na gosci ktorzy zjadaja caly
serek i zostawiaja CALA konfiture. Nie wiedza, co traca.
Przemyslaw Koziarski
|