Data: 2001-02-05 12:25:11
Temat: Re: Canelloni
Od: GB <g...@n...usa.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Klient - rzeczoznawcyap - info wrote:
>> jak trzeba ulozyc canelloni w naczyniu, zeby po zapieczeniu dalo sie
>> ladnie w calosci je wyciagnac. Ja ulozylem obok siebie,
>> dosyc blisko i
>> sie posklejaly, a przy wyciaganiu rozwalily... :)
> Najlepiej zrobić je w małym naczyniu żaroodpornym - osobno dla
> każdej osoby - i w nim podawać krzycząc "UWAGA, GORĄCE!!!" ;-)
>
Przyznam, że taki sposób mi nigdy nie przyszedł do głowy :-))) Ja
canelloni układam dosyć luźno w naczyniu (zapomniałam napisać, że
'puchną' w czasie pieczenia) i przed nałożeniem na talerze odczekuję tak
z 5 - 10 minut po wyjęciu z piekarnika (są nadal gorące, a nie rozwalają
się).
Pozdrawiam
--
GB
|