Data: 2001-02-21 08:29:13
Temat: Re: Carpaccio
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agu" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:96ehu2$4c9$1@news.tpi.pl...
> Czy ktos wie jak zrobić carpaccio z wołowiny.
> Pozdrowienia Agu.
>
>
carpaccio z pieprzycą i parmezanem:
1kg polędwicy, 250g pieprzycy, 250g otartego parmezanu, 6-7łyżek oliwy, sok
z 1 cytryny, sól,
świeżo mielony pieprz.
Oczyszczone mięso należy przymrozić tak aby
można było je pokroić w płatki.Na tacy lub talerzu
poukładać pieprzycę, na niej zaś pokrojone w płatki
mięso. posypać delikatnie parmezanem i polać sokiem z cytryny i oliwą solić
i pieprzyć przed podaniem.
ps. pieprzyca to jest odmiana sałaty.
pozdr. Alex
s...@i...pl
|