Data: 2001-02-21 15:07:35
Temat: Re: Carpaccio
Od: "Anna Dulny" <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Co to jest pieprzyca?
Anna Dulny
Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9702co$68l$...@n...internetia.pl...
>
> Użytkownik "Agu" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:96ehu2$4c9$1@news.tpi.pl...
> > Czy ktos wie jak zrobić carpaccio z wołowiny.
> > Pozdrowienia Agu.
> >
> >
> carpaccio z pieprzycą i parmezanem:
> 1kg polędwicy, 250g pieprzycy, 250g otartego parmezanu, 6-7łyżek oliwy,
sok
> z 1 cytryny, sól,
> świeżo mielony pieprz.
> Oczyszczone mięso należy przymrozić tak aby
> można było je pokroić w płatki.Na tacy lub talerzu
> poukładać pieprzycę, na niej zaś pokrojone w płatki
> mięso. posypać delikatnie parmezanem i polać sokiem z cytryny i oliwą
solić
> i pieprzyć przed podaniem.
> ps. pieprzyca to jest odmiana sałaty.
> pozdr. Alex
> s...@i...pl
>
>
>
>
>
>
>
>
|