Data: 2006-02-03 20:38:55
Temat: Re: Cebulka ale jak ???
Od: "news.tpi.pl" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Remek" <c...@c...tam.pl> napisał w wiadomości
news:drvipr$ed$1@inews.gazeta.pl...
>
> Witajcie.
> Mam pytanie czy ktos z Was wie w jaki sposob mozna
> zrobic cebulke ktora jest dostepna w sklepach jako dodatek do w zasadzie
> wszystkiego :) ?
> Chodzi o te rumiana cebulke , przysmazona i chrupk.
> Sam probowalem kombinowac ale to nie to :(
> Bede wdzieczny za przepisy.
> Hej
> --
> Remek www.remig.cad.pl
> Nie martw sie o jutro, martw sie jak go doczekasz.
> CZESC:)
JA KIEDYS PRÓBOWAŁAM ZROBIC TAKĄ CEBULKĘ.ALE JEST MNÓWSTWO ROBOTY.PO JEDNYM
RAZIE WOLĘ ISĆ DO SKLEPU I
KUPIC.WIEĆ TOBIE TEZ TO RADZĘ.ONA JEST PYCHA,ALE TYLE ROBOTY UUUU.DOŁĄCZAM
PRZEPIS:500 g cebuli,200 g maki,1 l oleju.Cebule obrac, oplukac, pokroic w
plasterki. Kciukiem nacisnac srodek plasterka i rozdzielic pierscienie.Wsyp
make do duzego naczynia, wlozyc cebule, delikatnie wymieszac, uwazajac, by
nie przerywac pierscieni.Gdy wszystkie pierscienie beda pokryte maka,
wkladac porcjami do metalowego koszyczka. Smazyc na dobrze rozgrzanym oleju
na zloty.kolor.
Cebule mozna rowniez smazyc w ciescie nalesnikowym.SMACZNEGO:)
>
|