Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Remek" <c...@c...tam.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cebulka ale jak ???
Date: Fri, 3 Feb 2006 23:25:52 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 45
Message-ID: <ds0la2$deo$1@inews.gazeta.pl>
References: <drvipr$ed$1@inews.gazeta.pl> <ds0f3e$ols$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.199.198.227
X-Trace: inews.gazeta.pl 1139005570 13784 213.199.198.227 (3 Feb 2006 22:26:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 3 Feb 2006 22:26:10 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
X-Priority: 3
X-User: Remeczek
X-Antivirus: avast! (VPS 0605-5, 2006-02-03), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:259424
Ukryj nagłówki
Użytkownik "news.tpi.pl" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ds0f3e$ols$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Remek" <c...@c...tam.pl> napisał w wiadomości
> news:drvipr$ed$1@inews.gazeta.pl...
> >
> > Witajcie.
> > Mam pytanie czy ktos z Was wie w jaki sposob mozna
> > zrobic cebulke ktora jest dostepna w sklepach jako dodatek do w zasadzie
> > wszystkiego :) ?
> > Chodzi o te rumiana cebulke , przysmazona i chrupk.
> > Sam probowalem kombinowac ale to nie to :(
> > Bede wdzieczny za przepisy.
> > Hej
> > --
> > Remek www.remig.cad.pl
> > Nie martw sie o jutro, martw sie jak go doczekasz.
> > CZESC:)
> JA KIEDYS PRÓBOWAŁAM ZROBIC TAKĄ CEBULKĘ.ALE JEST MNÓWSTWO ROBOTY.PO
JEDNYM
> RAZIE WOLĘ ISĆ DO SKLEPU I
> KUPIC.WIEĆ TOBIE TEZ TO RADZĘ.ONA JEST PYCHA,ALE TYLE ROBOTY UUUU.DOŁĄCZAM
> PRZEPIS:500 g cebuli,200 g maki,1 l oleju.Cebule obrac, oplukac, pokroic w
> plasterki. Kciukiem nacisnac srodek plasterka i rozdzielic
pierscienie.Wsyp
> make do duzego naczynia, wlozyc cebule, delikatnie wymieszac, uwazajac, by
> nie przerywac pierscieni.Gdy wszystkie pierscienie beda pokryte maka,
> wkladac porcjami do metalowego koszyczka. Smazyc na dobrze rozgrzanym
oleju
> na zloty.kolor.
> Cebule mozna rowniez smazyc w ciescie nalesnikowym.SMACZNEGO:)
> >
>
Dzieki, z tego co zrozumialem to nalezy je smazyc tak jak frytki ?
Ja probowalem na patelni ale niestety to nie to :)
Wiem ze mozna kupic w sklepie bo tak robie ale wiadomo wlasne to wlasne:)
Hej
--
Remek www.remig.cad.pl
Nie martw sie o jutro, martw sie jak go doczekasz.
>
|