Data: 2010-04-18 10:02:27
Temat: Re: Cebulka do rosołu
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 18 Kwi, 03:45, "Dariusz K. Ładziak" wrote:
> [...]
> Jedno pytanie. Zasadnicze. Znasz różnicę między rosołem z cebulą opalaną
> na gazie (ten smak znasz) a z cebulą opalana na płycie kuchennej?
> Bo ja znam - i zapewniam cię że różnica jest wyraźna, dla mnie cebula
> opiekana na gazie śmierdzi merkaptanami.
Hehehee... Cios poniżej pasa... hehehee...
Ładnie to tak?
Bo jeśli przypalamy cebulę na płycie kuchennej, to należy domniemywać,
że i rosół się na niej gotuje;p A przecież każdy wie, że rosół " z
płyty" jest o niebo lepszy od rosołu "z gazu". Już nie powiem o
wsadzie do tego rosołu - jakoś tak dziwnie się składa, że na rosół "z
płyty" trafiają kuraki wolno chodzące;p
Pamiętam, gdy rodzice hodowali na działce parę kurek i dokarmiali je
pokrzywami i jarzynami (nawet cebulą), to właściwie jarzyn do rosołu
już
można by było nie dawać.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|