Data: 2005-08-12 18:41:51
Temat: Re: Cheb - temperatora pieczenia?
Od: Lia <L...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2005-08-12 10:12:44 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *BasiaBjk* skreślił te oto słowa:
> Piekę chleby często i namiętnie, rozmaite. Bez problemów. Nastawiam
> temp. na 190-200 stopni, a do piekarnika daję naczynie z wodą, by chleb
> nie wysychał podczas pieczenia - może w tym problem? Blachę stawiam na
> najniższym poziomie piekarnika na ok. 45 minut. Nie włączam dodatkowych
> funcji, tylko proste grzanie z dołu i z góry.
Ja tez bezproblemowo. Ja na pierwsze dziesięć minut daje 200 stopni, potem
ok 40 minut w 18o stopniach. Też obowiązkowo naczynie z wodą do środka.
i podczas wyrastania ciasta w keksówce co 10 minut pędzelkuję wodą tak dośc
obficie.
Piekarnik z termoobiegiem.
Skórka chrupiąca, niezbyt gruba, srodek idealny.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
|