Data: 2003-11-06 13:23:13
Temat: Re: Cheese & onion pie - jak było
Od: "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Pierwsi kurze nabyć, w mleku z czosnkiem zmoczyć. (jakieś 2 godzinki
> conajmniej). Nie suszyć. Pokroić w kostkę, paski, grube, chude, jak kto
> lubi.
>
> I teraz: albo samemu zrobić panierkę,
> albo pójść na łatwiznę tak jak ja i zrobić mix z panierki chrupiącej do
> kurczaka Kamisa i ziaren sezamu (niestety ta druga lepsza).
> Przypraw wtedy nie trzeba dodawać, bo kur wymoczony to raz, a panierka
swoje
> ma to dwa.
> Smażyć w głębokim oleju, jak frytki.
> Na papierze pergaminowym "łobetrzeć" z tłuszczu, podawać z sosem słodko -
> kwaśnym albo pikantnym, zez ryżem i surówką z kapusty pekińskiej z
> kukurydzą.
>
> Wychodzi taki kurczak a'la KFC, ale co ja poradzę, że to takie dobre..
>
o!
a mleko czosnkowe skad ?
czosnek_zgnieciony + mleko = mleko_czosnkowe ?
|