Data: 2003-11-06 08:48:32
Temat: Re: Cheese & onion pie - jak było
Od: "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bocse3$qji$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > > znam coś podobnego, tylko piane z białka się ubija, a do środka dodaje
> > > koperek i cebulkę jeszcze, natomiast bez żółtego sera :> I zamisat
> mąki -
> > > bułka tarta...
> >
> > no prosze co kraj to obyczaj :)
>
> to moze jeszcze inna wersja (moja kolezanka tak robi) - mala ilosc gestego
> ciasta nalesnikowego, tyle zeby skleic pokrojonego w kawalki kurczaka, do
> tego kukurydza albo groszek konserwowy, zrumieniona cebulka, ew, troszke
> podsmazonych pieczarek i z tego smazy takie placko-kotlety.
>
> pozdrawiam serdecznie
> Basia
>
>
hihi zeby wyprobowac wszystkie te modyfikacje musial bym jesc kotlety
szarpane v1,2,3,4 ... przez tydzien codziennie :) - chyba nie wykonalne. Ale
mysle ze z biegiem czasu poprubuje wszytkiego. Lubie kucharzyc z kuraka bo
to szybkie potrawy i smaczne - pozatym wydaje mi sie ze kurczak jest zdrowy.
pozawiam
MK
|