Data: 2003-11-06 09:02:31
Temat: Re: Cheese & onion pie - jak było
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
To ja jeszcze polecę "szybkie czikeny":
Pierwsi kurze nabyć, w mleku z czosnkiem zmoczyć. (jakieś 2 godzinki
conajmniej). Nie suszyć. Pokroić w kostkę, paski, grube, chude, jak kto
lubi.
I teraz: albo samemu zrobić panierkę,
albo pójść na łatwiznę tak jak ja i zrobić mix z panierki chrupiącej do
kurczaka Kamisa i ziaren sezamu (niestety ta druga lepsza).
Przypraw wtedy nie trzeba dodawać, bo kur wymoczony to raz, a panierka swoje
ma to dwa.
Smażyć w głębokim oleju, jak frytki.
Na papierze pergaminowym "łobetrzeć" z tłuszczu, podawać z sosem słodko -
kwaśnym albo pikantnym, zez ryżem i surówką z kapusty pekińskiej z
kukurydzą.
Wychodzi taki kurczak a'la KFC, ale co ja poradzę, że to takie dobre..
--
KingAM
[muchoza bakterioza]
|