Data: 2002-11-04 13:41:06
Temat: Re: Chińszczyzna
Od: "Maggy M" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Ponieważ pracuję w chinskiej restauracji to troszke tych przepisów jest,
mogę ci polecij sajgonki.
Sajgonki: 1 kg miesa mielonego, 1 mały makaron sojowy, grzyby mun uszy 4
całe, swieza kapusta drobno posiekana lub marchewka w słupki do wyboru, sos
sojowy, pieprz, jajko, maka ziemniaczana, papier ryżowy.
Farsz: namoczyc makaron sojowy w goracej wodzie, nastepnie go drobno
posiekac to samo zrobic z grzybami. Wszystko razem wymieszac z mieskiem
mielonym, wbić jajko, doprawic do smaku tak aby farsz nie był jałowy, trochę
maki- wymieszac.
Zawijanie: zazwyczaj jest instrukcja obcługi na opakowaniu papieru ryzowego
ale zawija sie mniej wiecej tak jak gołabki tylko trzeba go troche namoczyc
w letniej wodzie (namaczamy krotko).
Smacznego
[Maggy M]
|