Data: 2007-10-02 21:37:11
Temat: Re: Chleb na youtube
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marek wrote:
> Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
> wiadomosci news:13g4pnpav06hq91@corp.supernews.com...
>
>>gdaMa wrote:
>
>
>>Tak, pszennymi otrebami. Ja przesypuje maka, ale sie przykleja do scierki.
>>Nastepny chleb tez podsypie otrebami, a moze mieszaka ziarnista. Mimo, ze
>>ciasto sie troche przykleilo, i tak wyszedl wspanialy chleb.
>
>
> A mi wychodzi dobry, ale plaski (i taki troche zakalcowaty). Nie wiem co
> robie nie tak...
> Marek
>
>
Piec musi byc bardzo goracy, ja pieke w temperaturze 260°C (500°F).
Rowniez wydaje mi sie po kilku probach, ze lepiej wychodzi z maki o
niezbyt wysokiej zawartosci glutenu. Np. po dodaniu czesciowo
caloziarnistej pszennej maki, wyszedl za mokry. Sprobuj ze zwyklej maki.
MB
|