Data: 2007-09-20 14:50:24
Temat: Re: Chleb - pierwsze koty za płoty
Od: "czeremcha" <c...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jacek Popławski <j...@i...pl> napisał(a):
> Czyli żytnej daje się dużo mniej i wystarczy na dłużej? :)
> Pytam, bo żytnią póki co kupuję w sieci.
Zauważyłam i odpowiadam:
- żytniej daję dużo mniej. Kiedyś spróbowałam dać pół na pół z pszenną, ale
nie wyszło najlepiej. Im więcej mąki żytniej, tym bardziej wilgotny chleb po
upieczeniu - ale w taki nieprzyjemny sposób /lepki, nieapetyczny/.
Przynajmniej - z tego przepisu taki wychodzi.
- mąkę żytnią też kupuję w sieci - w sieci Tesco ;-)
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|