Data: 2016-03-13 21:03:59
Temat: Re: Chleb upieczony w garnku
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:nc41ki$mbk$1@dont-email.me...
> Więc rokowania, jak sądzę, są niezłe.
Po zjęciu pokrywki garnka żeliwnego: miłe zaskoczenie...
Chlebek wyrósł wyśmienicie!
Nawet miejsce gdzie surowe ciasto przywarło do wnętrza
garnka z boku bochenka ładnie odeszło od ścianki garnka
w czasie pieczenia i nic nie przypaliło się trwale:
http://voila.pl/328/rssd5/
Jest puszysty, z wielkimi dziurami powietrza w miąższu.
Bardzo, bardzo miękki, trudny do pokrojenia w kromki,
ale pewnie dlatego że nie wytrzymałem do wystygnięcia :-)
Trochę zbyt bułkowy w smaku dlamnie, nie ma kwaskowatego
charakteru do jakiego jestem przyzwyczajony, ale to
pewnie wynik użycia drożdży jak w oryginalnym przepisie
zamiast zakwasu - trzeba spróbować tą metodę z zakwasem!
|