Data: 2003-12-02 12:05:25
Temat: Re: Chleb w jajku i żółtym serze
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-11-30 18:06, Użytkownik Monika Zarczuk napisał :
> Witam. Niedawno ktoś mówił, że smaży chleb w jajku i żółtym serze.
> Postanowiłam to wypróbować. Zrobiłam wszystko według instrukcji, ale prawie
> odrazu ser zaczął się przypalać i odpadać dużymi płatami przywierającymi
> szybko do patelni. Także przy trzec\iej kromce, bo patelnię mam malutką,
> chleb przeszedł smakiem spalenizny. Nie mogła to być kwestia tłuszczu, bo
> dolałłam go nawet za dużo. Jak zmniejszyłam ogień, nie zcieło mi się jajko.
> Co mogłam zrobić źle?
Ja beltam jajka z kilkoma lyzkami mleka i pieprzem, sola i czym tam
chcecie. Na patelni tefolonowej mozna dodac ser to sie nie przypali
(taki potarty)
Na zwyklej smazyc bez sera a po obsmazeniu jednej strony i przewroceniu
na druga posypoac serem juz podpieczona jedna strone...
--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
|