Data: 2003-02-17 18:12:37
Temat: Re: Chleb z automatu do pieczenia
Od: "Karol" <a...@p...antyspam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jarek Wojtowicz" <j...@a...wytnijto.com> napisał w
wiadomości news:b2qhse$hf5$1@wwwproxy.rz.bauboden.com...
> Dnia 16.02.03 13:16, Użytkownik Karol napisał:
> > Ciasto dobrze wyrasta. Natomiast podczas pieczenia opada.
> > Jak temu zapobiec (wiecej drożdzy ? mniej soli ? inne ?) ?
> > Czy dodatki (siemie lniane, otreby pszenne) moga miec wpływ na opadanie
?
>
> Wg mojej instrukcji do automatu dajesz za DUZO drozdzy
Ok. Nastepnym razem sypne mniej drozdzy. Dotychczas byla to jedna torebka
Oetkera.
> albo ciasto jest
> za wilgotne.
Zmniejszyc ilosc wody ?
Pozdrawiam,
Karol
|