Data: 2005-01-09 08:26:14
Temat: Re: Chlebek - mieszanki
Od: "syso" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Zora" <z...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1a6e.00000b5a.41e011ce@newsgate.onet.pl...
> Hihi, tak sie zastanawiam nad tą oszczędnościa czasu. Chyba w odważaniu.
> Taki
> chlebek:
> woda, mąka, drożdże, sól, cukier, czasem tłuszcz :)
> skoro trzeba dodać drożdże /te sypkie zapewne dramatycznie podniosły by
> cenę
> miesznki ;)/ i wodę, to co jest w mieszance?
> mąki, sól, cukier, łyżka glutenu może no i jakiś smrodek.
> Co do smrodku - wystarczy chipsa wrzucić ;), to i tłuszczzajednym zamachem
> i
> skrobia ;)
>
> Po mojemu to lipa.
Matko, po sie wypowiada ktos, kto nie ma pojecia o czym pisze? :-( Zalamac
sie mozna....
Zapytaj kobieto o sklad a potem pisz na grupe i kasuj te mieszanki. Ja
czesto kupuje taka mieszanke w Niemczech i nie ma w nich 'smrodku'.
> Może w kraju, gdzie dzieci nie wiedzą, że mleko od krowy a chleb z mąki,
> to się
> sprzedaje.
Tak, bo niby co zamiast maki jest w tej mieszance, Twoim zdaniem?
> Znajome zniemczone polki wypiekają z tego chlebki w Niemczech, bo
> twierdzą, że
> chleb drogi, u nas znośny chleb za ok 2 zł można dostać,
No wlasnie znosny chleb.... A myslisz, ze w piekarni smrodku nie dodaja? No,
ale jesli ktos woli sie zadowolic znosnym chlebem - jego sprawa.
Pozdrawiam
syso
|