Data: 2006-05-24 08:58:15
Temat: Re: Chlebek świętojański
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <j...@g...pl> wrote in message
news:1148460862.273219.129790@i39g2000cwa.googlegrou
ps.com...
Atunia napisał(a):
> [...]
> Nie widziałam tego _jeszcze_ w Epi, ale jeśli idzie o nasze wrocławskie
> sklepy
> z ambicjami, to jednak Epi lepsze.
Nooo... Epi ma już tradycję:)
I przez naszych rodzimych kapitalistów prowadzone;p
Którzy na jakość postawili:)
I chodzą takie opowieści po mieście, że u nich to nawet produkty od
tego samego wytwórcy, co w innych sklepach można spotkać, to jednak
są lepsze jakościowo!
> PiP to obcy wtręt na tej ziemi ;).
Ooo... Zdziwiłam się;p Bo do mnie dotarła wieść, że na kapitał
dźwignął się były pracownik (wspólnik?) z EPI;] Nawet wystrój
jest podobny, ale więcej miejsca między regałami!
> Proponuję, żebyś napisała pytanie do epi (www.epi.com.pl) i może
> sprowadzą?
Eeee... Jak będę na Wita Stwosza, to tam zapytam:)
Przyda się do zagęszczania:)
> A
> może już tam to jest, a ja tego nie dojrzałam, ostatnio rzadko niestety
> bywam.
> A na pewno w składzie wielu produktów jest używana właśnie mączka chleba
> świętojańskiego jako zagęszczacz, etykiety czytuję nałogowo i to od zawsze
> mnie zastanawiało, czym ów chlebek jest.
Widać środkiem naturalnym;p
Witam miła Myszko!
Do zagęszczania można użyć mączki (krochmalu) ziemniaczanego, ryżowego lub
kukurydzianego - tem ostatni masowo stosowany w "chińskich" potrawach...
Piszę rzeczy oczywiste dla fachowców, ale listę czytują także początkujący w
randze pomocnika kuchcika... ;-P)))))
Pozdrawiam!
Jerzy
|