Data: 2001-06-18 15:53:01
Temat: Re: Chrupki chleb z maszyny do chleba.
Od: s...@f...onet.pl (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>JurekA wrote:
> >
> > Mam pytanie, dostalismy z zona w prezencie maszyne do pieczenia chleba.
> Fant
> > astyczna rzecz...zero wysilku, tylko wsypac co trzeba i isc na
> spacer:-) ...
> > ......ale ma jedna wade. Chleb zawsze jest mocno wilgotny a takie samo
> ciast
> > o wsadzone do piekarnika - miodzio! Chrupiace i nic tylko wcinac. Czy
> cos mo
> > zna wyczarowac aby chleb z "automatu" byl chrupiacy?
> > Pozdrowienia, Jurek
>
>
>Ja zaczelam po pewnym czasie posiadania takiej maszyny uzywac ja tylko
>do robienia ciasta, a jak wyrosniete, przekladalam do piekarnika.
>Magdalena Bassett
stopien chrupkosci chleba z maszyny zalezy tez od czasu siedzenia owego
chlebka w maszynie po upieczeniu. Im dluzej siedzi, tym bardzie miekki sie
staje (wilgoc sie tam zbiera, jak mysle). Chrupkosc zalezy tez od programu,
dla przykladu u mnie "French setting" daje chlebek z ekstragrupa, chrupiaca
skorka. (program ma dluzszy czas pieczenia, a moze tez i inna temperature).
Agnieszka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|