Data: 2003-07-22 06:02:26
Temat: Re: "Chrupki" z orzechów włoskich (jak zrobić ?)
Od: "Agata Chabierska" <a...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
A ja ze wszystkich orzechów robię takie cacko a ala marcepan ( z migdałów
też): mielę drobno w blenderze i dodaję midou (ok. łyżki) żeby się skleiło.
Formuje z tego batonik , wkładam do lodówki... odjazd ( a jaki zdrowy!!!)
koneserka
Użytkownik "brow(J)arek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bfh35m$go9$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Hejka,
>
> rzuciłem okiem w archiwum ale tam generalnie albo sałatki z orzechami
> włoskimi albo ciasta z masą orzechową, a ja chciałbym z orzechów
> włoskich zrobić coś a'la sezamki (z sezamu), czy kokosanki (z kokosu
> :-) ).
>
> Może ktoś ma jakiś pomysł.
>
> Tak sobie myślę, że może by te orzeszki posiekać, lekko uprażyc na
> patelni, no i potem jakoś skleić do kupy - pytanie brzmi: jak to
> zrobić by całość nie powodowała "łamania jedynek, a może i kruszenia
> trzonowych".
>
> Z góry dzięki za smaczne porady.
>
>
> --
> brow(J)arek pozdrawia
>
>
|