Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru
!Gamma.RU!news3.cnt.ru!mtu.ru!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-post-01!supernews.com!corp
.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy
Date: Sat, 05 Jun 2004 16:20:18 -0700
Organization: BassettStudio.com
Message-ID: <4...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <c9t23d$29l$1@news.dialog.net.pl> <c9t7q7$9fo$1@topaz.icpnet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 31
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:203922
Ukryj nagłówki
Basiek wrote:
> > Nic dodać, nic ując. Biszkopt Magdy Bassett jest rewelacyjny.
>
> A moglabym prosic o link?
> Dzieki.
> Pozdrawiam.
> Basiek.
Bardzo mi milo, ze Ci wyszedl. A oto przepis:
Biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie zmieni w sposobie
przyrzadzenia:
5 bialek
5 zoltek
2/3 szklanki cukru (165 gr)
1 i 1/4 szklanki maki (200gr)
Rozgrzac piec do 180C/350F przez 15 minut lub dluzej. 24-28 cm
tortownice wysmarowac maslem i wysypac maka, nie tarta bulka. Ubic
bialka mikserem lub trzepaczka, i gdy srednio ubite, dodac powoli
cukier, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem, okolo 2
minut. Nadal ciagle ubijajac, dodawac po jednym zoltku, miksujac 10
sekund pomiedzy zoltkami. Dodac make i delikatnie wymieszac za pomoca
lyzki, lopatki czy reka, juz bez miksera. Przelac do formy, piec az
zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow,35-45 minut. Sprawdzic
patyczkiem.
Magdalena Bassett
|