Data: 2016-08-12 00:33:53
Temat: Re: Chwila oddechu :-)
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-08-11 o 01:50, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 11 Aug 2016 01:12:38 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Thu, 11 Aug 2016 00:42:55 +0200, Animka napisał(a):
>>
>>> W dniu 2016-08-10 o 22:30, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Wed, 10 Aug 2016 21:36:02 +0200, wolim napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2016-08-09 o 19:25, Ikselka pisze:
>>>>>
>>>>>> Kisiłes już kiedyś? - mnie wychodziła zbyt miękka i smakowała zupełnie jak
>>>>>> takie mocno rozmięknięte kiszone ogórki. Już lepsza w occie, jak ogórki
>>>>>> konserwowe.
>>>>> Eee tam. Cukinia w occie też jest bez smaku.
>>>> Nie, nie jest - no ale trzeba ją przyprawić jak ogórki konserwowe. One też
bylyby bez smaku, gdyby nie przyprawiać.
>>>>
>>>>> To warzywo nadaje się do
>>>>> "polskiego" lecza, albo zgrilowania, ale z przyprawami. Ewentualnie
>>>>> lekkie przesmażenie i z bułką tartą - jak fasolka szparagowa.
>>>>>
>>>> Tak? - to zrób moją cukinię w sosie cukiniowym. Kiedyś podawałam. Bajka!
>>>> Lub zupę z cukinii - taki troszkę rzadszy sos cukiniowy, ale koniecznie na
dobrym rosole, z grzaneczkami i kleksem dobrej śmietany.
>>>> Albo młodziutkie cukinie, takie 20-30 cm, w plastry, troszkę posypać solą,
wymieszać i ledwie zeszklić z czosnkiem na kilku łyżkach gorącego oleju lub oliwy, na
jarzynkę do obiadu :-)
>>> Fu! Nie dość, że z czosnkiem to jeszcze do obiadu.
>> Matkoboskastokrocka,
> Animska, no oczywiście, przepraszam :-D
>
>> co TY jesz w końcu? - tego nie, tamtego nie, no żałość
>> po prostu.
> Może i żalość, ale jak już wole jeść chleb z maslem i pomidorem albo frytki z
kotletem i surówka niz jakieś świństwo, które mi nie smakuje.
Przetworów nie robię, bo mam akurat w niej buzujace grube rury
kaloryferowe na cały piom mieszkalny.
Inni, z innymi piwnicami to sobie mogą jakieś sloiki czy ziemniaki tam
trzymać.
Nie mam pola, nie mam ogrodka, nie mam plonów do przetworzenia.
--
animka
|