Data: 2004-11-22 23:26:24
Temat: Re: Ciasta w proszku
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le lundi 22 novembre 2004 ? 23:05:33, vous écriviez :
> Zagotowaae wod? z margaryn?, wsypaae m?k? z proszkiem i gotowaae ok. 3
> minuty ca?y czas ucieraj?c. Wystudziae, ucieraae dodaj?c po jednym jajku.
> Podzieliae na 2 cz??ci i upiec 2 placki.
> Co jest istotne nie wylewaae ciasta na ?adne papiery czy inne takie a na
> dobrze wysmarowan? blach?. Piec 30 minut w 200 stopniach a potem suszyae
> jeszcze 10 minut w 100 stopniach.
Nareszcie wiem co to jest "karpatka" :))))
ps. nazywalam to ciastem ptysiowym.
ps. poniewaz nie lubie slodyczy, robie "karpatke" z utartym zoltym
serem. I czasami z kminkiem :)
Ewcia
--
Niesz
|