Data: 2004-11-22 21:59:55
Temat: Re: Ciasta w proszku
Od: "A.L." <a...@n...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
@nn wrote:
> Ja tez tak robię i polecam krem do karpatki Delecty - w/g mnie
> najlepszy z dostępnych. A ciasto na karpatkę to jest najprostsze
> ciasto jakie może być. ;-)
No wlasnie mialam wklepac swoj przepis na karpatke, jak obiecalam, ale mnie
ubieglas, a moj przepis jest niemal identyczny, wiec sie nie bede powtarzac.
> ciasta niż Karpatka. Gorzej u mnie z kremem i dlatego kupuję ten w
> proszku, ale cały czas się uczę (ostatnio zrobiłam krem z jajami
> ucieranymi na parze - a nie wierzyłam że nie wyjdzie mi jajecznica na
> słodko) i myślę że kiedyś i krem do Karpatki sama zrobię.
A ja wklejam moj przepis na krem, bo naprawde jest bardzo prosty.
2 budynie (smietankowe lub wanilinowe) ugotowac w 1/2 l. mleka z cukrem (lub
bez cukru, wowczas dodac 4 czubate lyzki cukru).
Utrzec mikserem 1/2 k masla i 1/2 k margaryny, nastepnie po lyzce dodawac
ostudzony, gesty budyn. I to juz wszystko :).
Karpatke posypac z wierzchu cukrem pudrem, bedzie wygladala jak Karpaty zima
;).
Zycze sukcesow w pieczeniu ciasta.
--
Pozdrawiam,
Ania
Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc
|