Data: 2005-01-29 06:38:37
Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "Przyklejka>" <hariett@USUN_TOgazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika R" <m...@w...pl> napisał
> wczoraj zrobiłam ciasteczka piwne i w związku z tym mam pytanie - jakiego
> nadzienia używałyście/liście?
Ja robiłam z dżemem truskawkowym , własnej produkcji ( taki bez fixów i
innych dodatków). Na początku mi wypływał, ale doszłam do wprawy sklejania
ciastek i jakoś się udawało. Zdarzało się ,że czasem odrobina w niektórych
troche wyciekła ,ale to w niczym nie przeszkadzało.
Robiłam tez z bananami ( troche mdławe, ale dla dzieci dobre), ze startymi
jabłkami +cukier i cynamon . Najlepsze jednak były z tym dzemem
truskawkowym.
Na ostro robiłam z farszem z pieczarek ( pieczarka utarta+ cebulka, pieprz,
sól = podsmażone), były bardzo smaczne. Tylko trzeba jeść od razu po
upieczeniu, bo po odgrzaniu w mikrofali robiły się mokre i mało chrupiące.
Kasia
|