Data: 2005-02-18 10:30:02
Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "@nn" <a...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika R" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cted0b$cqa$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witajcie,
> wczoraj zrobiłam ciasteczka piwne i w związku z tym mam pytanie -
> jakiego nadzienia używałyście/liście?
> W moich ciasteczkach miał być dżemik truskawkowy ale skutecznie
> opuścił "pierożki" i zamienił się w węgielek.
> Ciasteczka smakowa rewelacja tylko jak to nadzienie zatrzymać na
> miejscu?
> 3majcie się.
> monika r
Powidła, dżem wiśniowy (a raczej same wiśnie z dżemu), jabłka utarte
na tarce, z cukrem i cynamonem.
A tak na marginesie, gdy robiłam te ciastka pierwszy raz - zrobiłam z 1
porcji, znikły tego samego wieczoru. Za drugim razem TŻ zapowiedział mi
że z 1 porcji mam nawet sobie głowy nie zawracać, więc zrobiłam z 2,5
porcji i ...?? ... i następnego dnia już ich nie było ;-) Mój TŻ
stwierdził, że te ciastka uzależniają i bynajmniej nie chodzi o
zawartość piwa (dałam porter Żywca) a o to że jesz je dopóki są ...
;-))
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Życie jest nie zdrowe, a sufity zawsze są gotowe żeby spaść na
głowę..."
|