Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Kamil Raczynski <r...@r...yupe.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Date: Mon, 07 Mar 2005 16:05:41 +0100
Organization: Organizacja Osób Niezorganizowanych
Lines: 27
Message-ID: <d0hqj4$r7c$1@inews.gazeta.pl>
References: <cted0b$cqa$1@atlantis.news.tpi.pl> <cv4g7v$6de$1@nemesis.news.tpi.pl>
<d04aqu$nt1$1@nemesis.news.tpi.pl> <d04d14$5pq$1@nemesis.news.tpi.pl>
<d0hp9h$qrj$1@news.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: raczek.b7net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1110207910 27884 80.53.167.220 (7 Mar 2005 15:05:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 7 Mar 2005 15:05:10 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 2.0/32.652
X-User: kunajn
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234133
Ukryj nagłówki
"agra" <a...@p...fm> nakibordził(a):
> A drugie pytanie brzmi-czy ktoras z Was mrozila ciasteczka po
> upieczeniu?Albo podgrzeawala je jakos pozniej-bo ja te na slodko i z
> pieczarkami jadlam potem na zimno,mniam,ale moze mozna i podgrzewac?
Ja mroziłEm. Ale jeszcze nie odmrażałem, od tygodnia tak leży.
> Robilyscie je z jakims mieskiem???
Właśnie ja mam zamiar zrobić nie na słodko. Albo z farszem
serowo-pieczarkowym, albo może podsmażę mięso mielone z bazylią i
przyprawami. Tylko właśnie zastanawiam się nad podawaniem tego na zimno lub
podgrzewaniem.
> I jeszcze - mialam problem z uformowaniem ksztaltnych cisteczek,
Ja zrobiłem różne. Część jak na pierogi, a resztę w kwadraty i składałem w
trójkąty, albo na pół.
Wszystkie zrobiłem na słodko, z powidłami ze sklepu. I tylko jedno mi
wypłynęło - ale to z mojej winy, bo z pośpiechu kiepsko zlepiłem.
A wyszły przepysznie i na imprezie momentalnie zniknęły. Dołączam się do
głosów chwalących teściową Kruszyny :o)
--
Kamil 'Raczek' Raczyński ----> http://kamil.b7net.pl/
Co Usenetowicz wiedzieć powinien: http://evil.pl/pip/
|