Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: DosiaJM <j...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto cynamonowe
Date: Sun, 02 Nov 2003 07:33:02 +0100
Organization: Netia Telekom S.A.
Lines: 47
Message-ID: <1...@x...info-serwis.net>
References: <bnlpaq$hdo$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: xanadu.info-serwis.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nefryt.internetia.pl 1067754786 12359 81.210.118.18 (2 Nov 2003 06:33:06
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 2 Nov 2003 06:33:06 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <bnlpaq$hdo$1@news.onet.pl>
X-Accept-Language: pl, en-us
X-Tech-Contact: u...@i...pl
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Netscape/7.1
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/news/
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:178175
Ukryj nagłówki
Zrobilam je wczoraj :o)
super szybko, latwo i smacznie.
Bede je teraz napewno czesto robic bom lasuch ogromniasty, a na punkcie
cynamonu mam ogromnego swira :o)
Buziakuje
DosiaJM i Newton
gg:13513
Dorota wrote:
> Witajcie,
> polecam moje ostatnie odkrycie: ciasto cynamonowe. Przepis jest bardzo
> prosty, wykonanie bardzo łatwe, robi sie je szybko a efekt murowany.
>
> Porcja na wąską blaszkę 26x12 cm - można oczywiście upiec na dluższej
> blaszce z podwojnej porcji.
>
> Składniki:
>
> 3 jajka
> 1/2 szklanki cukru
> 1 szklanka mąki
> 1/4 szklanki oleju
> 1/2 łyzki sody
> 1/2 łyżki cynamonu
> 4 łyżki powideł śliwkowych
>
> Wszystko ubić razem w malakserze, aż na powierzchni pojawią sie małe
> pęcherzyki powietrza. Na końcu dodać powidła i nadal ubijać przez chwilę.
> Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczonym
> pergaminem, mozna wrzucuć kilka orzechów, delikatnie zamieszać. Piec w
> temperaturze 180 stopni ok. 45 minut. Przed wyjęciem z pieca wbic
> wykałaczkę, jeśli jest sucha i nie oblepia się ciastem - placek jest gotowy.
>
> Smacznego!
>
> Pozdrawiam serdecznie
> Dorota
>
>
|