Data: 2003-07-08 02:37:28
Temat: Re: Ciasto czekoladowe z wrzatkiem
Od: e...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Przepis brzmi bardzo zachęcająco, ale... diabeł siedzi w szczegółach. Pewnie
pytam o rzeczy oczywiste, proszę obie panie o wyrozumiałość.
1. W jakiej temperaturze piec?
2. Co to jest śmietanka? Proszę się nie śmiać, pewnie bym to uznała po prostu
za śmietanę i nie zwróciła uwagi na niuans, ale autorka świetnej książki
kucharskiej Nela Rubinstein, lubiąca eksperymentować z klasycznymi przepisami,
napisała w pewnym momencie (nie pamiętam już, czego przepis dotyczył), że
zastąpiła śmietankę śmietaną i wyszło bardzo dobrze. Od tej pory jestem w
kropce, nikt mi nie potrafił wytłumaczyć, na czym polega różnica, więc pytam,
coby nie pobłądzić.
Pozdrowienia
Epicure
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|